Galstenen symptomen

Zoals hierboven al genoemd hoeft niet iedereen met een galsteen ook last te krijgen van specifieke klachten. De zogenaamde stille galsteen. Uit onderzoek blijkt dat slechts 20 procent van de mensen met een galsteen hier ook daadwerkelijk klachten van heeft. Hieronder staan enkele galstenen symptomen beschreven.

Het kan dan gaan om de volgende klachten:
- Galsteenkoliek. Dit is een kramp die wordt veroorzaakt door het blokkeren van de galgang. De galsteen zorgt voor deze blokkade. Deze aanvallen gaan vaak gepaard met hevige misselijkheid en spugen. De pijn is te voelen aan de rechterkant van de buik. Daarnaast krijgt u last van bewegingsdrang en het zoeken van een houding die de minste pijn geeft. Deze klacht kan soms wel tot vier uur lang aanhouden.
- U kunt een vol gevoel krijgen in de bovenbuik, met name na het nuttigen van een vette maaltijd of een grote maaltijd.
- Wanneer de glasteen klem blijft zitten in de galblaas kan dit ook een aantal vervelende klachten met zich mee brengen. U kunt last krijgen van ontstoken galwegen en een ontsteking aan de galblaas.
- Ontkleurde ontlasting kan ook duiden op het hebben van een galsteen. Normaal gesproken zorgt galvloeistof voor de bruine kleur van de ontlasting. Maar wanneer de doorstroming van deze vloeistof niet goed werkt, kan er grijze ontlasting ontstaan.